Er Christiansborg for langt væk fra dig og mig?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Af Dina Raabjerg, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti
Jeg forstår godt de danskere, der lige nu føler, at Christiansborg er langt væk, og at mange politikere er ligeglade med almindelige mennesker, for har de ikke en pointe, der bør gøres noget ved?
Lige nu kæmper butikker for deres liv, mens Regeringen beder os om at handle på nettet til gavn for netbutikker i udlandet, der ikke betaler skat her. Mange selvstændige er tæt på – eller har endda – lukket deres virksomheder med gæld pga. Corona. Børn har måttet holde jul med ondt i maven, fordi de ikke ved om de skal flytte og skifte skole, fordi forældre har mistet forretning eller job. Familier har af Staten fået frataget deres levebrød og minkavlerne har ikke en afklaring på, hvad der skal ske.
Oveni problemer med at unge flytter væk fra Vestjylland, har nogle kommuner nu også effekten af lukningen af minkerhvervet og manglende turister at tænke på.
Nu ser ramte danskere så i en kampagne på de sociale medier, at den bløde elite har overskud til at kæmpe for børn i Moria lejren tusindvis af km væk; børn, hvis forældre har valgt at kæmpe mod Danmark. Mange danskere vil tænke, ”hvad med os? Vi har forsørget os selv og passet på vores børn. Vi har været lovlydige borgere. Vi har betalt vores skat. Hvordan kan politikere kæmpe for børn langt væk, og så ikke gøre noget for at hjælpe os?” Det er en legal og forståelig følelse.
Det kan føles, som om landspolitikerne i almindelighed og Regeringen i særdeleshed ikke synes at have tid til at lave en indsats for, hvordan vi hjælper de mennesker og kommuner videre, som taber pga. Corona.
Vi har derfor brug for at stå sammen og blande os i debatten på en god måde, så der kan blive stillet krav om nogle foranstaltninger, der kan hjælpe de mange, der allerede har tabt meget. Og her er det vigtigt, at vi alle sammen blander os. Også de af os, der har vores på det tørre, har et ansvar for, at alle kommer igennem den krise, som Corona har medført.
Der må fx stilles krav om, at krakkede selvstændige kan få hjælp i form af fair gældsaneringer. At der allerede nu planlægges initiativer, der kan hjælpe ramte brancher i gang igen, når der skal åbnes op; fx detailhandel, turistbranchen, teatre og biografer mv., og vi skal selvfølgelig stille krav om, at der kommer en ordentlig og snarlig afklaring på, hvordan minkavlere er stillet.
Vi kan komme styrket igennem, hvis alle tager et ansvar og går ind i en debat om, HVORDAN vi skal hjælpe, og ikke OM vi skal hjælpe. Så kan vi bytte grøfter mellem os danskere ud med broer.
Der er i 2020 kommet 34.000 flere ledige. Jobtab som følge af konkurs var alene i september 1.300 højere end normalt. Lukning af minkfarme vil koste ca. 6.000 job. Danmarks BNP forventes i 2020 at falde med ca. 90 mia. kroner. Det svarer til, at hver dansker over 18 år i gennemsnit har mistet 19.000 kr. i indtægt. Hvis du ikke har mistet noget, har andre mistet meget mere.
Hvis den bløde elite kan kæmpe for børn, der er kommet i klemme tusindvis af km væk, så kan de også kæmpe for danskerne.